Over a.s.r. Duurzame verzekeraar

Zo doen wij samen met onze klanten 10x duurzaam

We doen allemaal wel iets voor het klimaat. Duurzaam leven zit in je huis verduurzamen, meer plantaardig eten of vaker het OV nemen. Je kunt ook kiezen voor een duurzame verzekeraar. Een die zich bij alle beslissingen afvraagt of het geen negatieve gevolgen heeft voor het klimaat. En die juist actief investeert in de toekomst. Bij a.s.r. maken we duurzame keuzes en behoren we op dat gebied tot de 10% best presterende verzekeraars wereldwijd.

We zijn duurzaam op meerdere fronten:
1. Beleggen voor volgende generaties

Onze klanten betalen premie voor hun auto-, inboedel- of zorgverzekering, pensioenvoorziening of hypotheek. Een deel van al die premies beleggen we volgens ons duurzaam beleggingsbeleid. Deze beleggingen moeten bijdragen aan een betere wereld en het tegengaan van klimaatverandering. Daarom sluiten we de tabaks- en gokindustrie uit en zetten we extra in op beleggingen die CO₂-uitstoot verminderen. Zo willen we Nederland verzekeren van een duurzame toekomst. Niet voor niets hebben we al jaren de hoogste positie in de Eerlijke Verzekeringswijzer.

Bij a.s.r. vinden we dat beleggingen bij moeten dragen aan een betere wereld en het terugdringen van klimaatverandering.

2. Hulp bij het verduurzamen van je woning

We helpen klanten bij het verduurzamen van hun huis. Dat doen we door onze Verduurzamingshypotheek standaard aan te bieden bij een a.s.r.-hypotheek. Daarmee verlagen we de drempel voor energiebesparende maatregelen. We hanteren voor deze hypotheek een extra lage rente, zodat je het verduurzamen van je huis goed kunt meefinancieren. Ook geven we met het platform Duurzaam Wonen tips om naast energiebesparende maatregelen ook op andere manieren je huis en tuin te verduurzamen. Wist je dat je bij ons ook een Tiny House kunt verzekeren? En dat groene daken en zonnepanelen standaard zijn meeverzekerd?

3. Schadeherstellen én extra verduurzamen

Onderzoeksbureau CE Delft onderzocht voor ons de klimaatimpact van repareren ten opzichte van vervangen. Repareren van schade blijkt 3 tot 6 keer minder belastend voor de aarde dan vervangen. Daarom kunnen onze klanten bij schade er altijd voor kiezen deze te laten repareren in plaats van vervangen. Dat noemen we duurzaam schadeherstel. Dit geldt ook als je zelf je omgewaaide schutting of een scheur in je muur repareert. Ook kunnen onze klanten bij herstel van schade er voor kiezen gelijk hun huis extra te verduurzamen. 

Op alles wat we doen zit een toets of het houdbaar is voor de lange termijn.

4. Bijdragen aan een duurzame leefomgeving

Bij a.s.r. investeren we ook in vastgoed en speelt duurzaamheid een grote rol. Aan nieuwbouw stellen we hoge eisen. Een voorbeeld is het nieuwbouwproject Wonderwoods, het pand in Utrecht waar een verticaal bos op de gevel komt. Duurzaamheid komt ook terug bij landbouwgrond en landgoederen die we beheren. Hier doen we aan duurzaam bodem- en bosbeheer. Op Landgoed De Groote Scheere is recent een klimaatbos aangelegd. De in totaal 12.000 nieuwe bomen zorgen niet alleen voor CO₂- opslag maar verbeteren ook ons ecosysteem.

5. Investeren in duurzame energiebronnen

Voor een duurzame toekomst investeert a.s.r. ook in duurzame energiebronnen als wind- en zonneparken. We verwachten de aankomende jaren zelfs nog meer in deze ‘renewables’ te investeren. Hiermee vergroten we ons aandeel in duurzame energieprojecten en kunnen we de CO₂ -uitstoot in onze beleggingen verder terugdringen. 

6. Ondersteunen van klimaat-slim boeren

a.s.r. heeft ook landelijk vastgoed en samen met ‘onze’ agrariërs kijken we welke mogelijkheden er zijn om de CO₂-footprint te verminderen en de biodiversiteit in en boven de grond te verbeteren.  Om de agrariërs tegemoet te komen geven we 5 tot 10% korting op de pacht als zij duurzame maatregelen toepassen. Inmiddels hebben we duizenden hectaren van onze agrariërs van zo’n ‘groene korting’ voorzien. 

7. Stimuleren van de biodiversiteit

In een onderzoek naar biodiversiteit van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) krijgt a.s.r. een pluim voor de uitgebreide strategie op het gebied van biodiversiteit. Zo heeft a.s.r. zich verbonden aan de Finance Biodiversity Pledge waarmee we ons hebben vastgelegd uiterlijk in 2024 de positieve en negatieve impact van onze beleggingen in biodiversiteit inzichtelijk te hebben. Ook stimuleren we de biodiversiteit op onze landgoederen waar mogelijk. Op landgoed De Groote Scheere is 25 hectare kruidenrijk grasland langs watergangen, wandelpaden en landschapselementen ingezaaid. 

8. Ondersteunen van duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Als maatschappelijk betrokken verzekeraar willen we graag een bijdrage leveren aan het gezonder en fitter maken van Nederland. Samen met adviseurs ondersteunen we werkgevers bij de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Daarbij zetten we ook het bewegingsprogramma a.s.r. Vitality in. Via een app belonen we deelnemers zodra zij meer bewegen. Ook heeft a.s.r. de eMood® ontwikkeld, een tool die de stemming op de werkvloer meet. 

9. Stimuleren van financiële zelfredzaamheid

Binnen ons duurzaamheidsbeleid hebben we uiteraard ook oog voor wat er in de maatschappij speelt. a.s.r. zet zich in voor klanten die hun rekeningen slecht of niet kunnen betalen. Samen met andere grote bedrijven hebben we het Ethisch Manifest ondertekend. Om klanten met schuldzorgen sneller te bereiken en effectieve hulp aan te bieden, heeft a.s.r. zich ook aangesloten bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Ook zetten a.s.r. medewerkers zich vrijwillig in om mensen met financiële problemen te helpen. Daarnaast bieden wij een online platform dat Nederlanders financieel vooruit wil helpen. Ik denk vooruit biedt inspiratie, inzicht en oplossingen voor financiële vraagstukken.

 

10. Omschakelen naar duurzaam vervoer

We hebben al jaren aandacht voor duurzame mobiliteit. We hebben de grootste tweerichtings laadgarage voor elektrische auto's ter wereld. In deze garage, met een dak met meer dan 2.000 zonnepanelen, kunnen 250 elektrische auto's tegelijkertijd worden geladen én ontladen. Die extra energie kan nodig zijn als de zon niet schijnt. We zijn ook lid van Anders Reizen, de coalitie van inmiddels meer dan veertig grote bedrijven, die zich hebben gecommitteerd om de CO₂-uitstoot van zakelijk reizen te halveren in 2030 ten opzichte van 2016. 

En ook: duurzaamheid in en om ons hoofdkantoor

In ons bedrijfspand in Utrecht gaan we efficiënt om met drinkwater, zijn we bewust bezig met afval- en energiereductie en spannen we ons in voor het verduurzamen van mobiliteit en het verlagen van CO₂-uitstoot. We vangen warmte en koude op, hebben naast de 2.000 zonnepanelen op onze laadgarage nog eens 1.200 zonnepanelen op het dak en hebben de tuin zo ingericht dat het de lokale biodiversiteit ondersteunt. En we zijn van het gas af en daarmee volledig CO₂-neutraal. 

Kortom, a.s.r. is een verzekeraar die op alle fronten duurzame keuzes maakt.

Inspiratie voor een duurzame levensstijl
{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 2000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenacht, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ je antwoord in een paar woorden", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"BA_C_PIBB":false,"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ZO_C_DAV_SERVICE":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }