Home Blogs van a.s.r. Het beweegdagboek van Erwin: hardlopen en spinning

Het beweegdagboek van Erwin: hardlopen en spinning

01 juni 2021

Erwin (33) is verslaafd aan hardlopen. Samen met a.s.r. Vitality rende hij al veel mooie routes, waaronder een marathon door Groenland. “Ik zou elke dag wel willen sporten en de week met een marathon willen eindigen.” Benieuwd hoe de week van Erwin eruit ziet? Je leest het hier in zijn beweegdagboek.

Over Erwin

De week van Erwin

Dag Activiteit Duur Aantal Vitality Punten
Maandag Hardlopen 78 minuten 300
Dinsdag Spinning 90 minuten 300
Woensdag Spinning 80 minuten 300
Donderdag Hardlopen 80 minuten 300
Vrijdag      
Zaterdag      
Zondag Hardlopen 4 uur en 21 minuten 300
 

Maandag
Ik heb vandaag 10 kilometer hardgelopen en foto’s gemaakt in de sneeuw. Ik deed mijn ijsspikes aan en had dikke kleding aangetrokken, zodat ik heerlijk door het sneeuwlandschap kon hardlopen. Het was bijna 1,5 jaar geleden dat ik voor het laatst door de sneeuw en het ijs had gerend.

De temperatuur lag vandaag rond de - 5 en -7 graden, maar door de wind voelde het 3 graden kouder aan. Het was een uitdaging om door sneeuw te rennen waarin je zo wegzakt. Sneeuw voelt een beetje als mul zand met hardlopen. Ik heb zo ook getraind voor een marathon in Groenland door bijvoorbeeld te rennen over het strand tijdens de Kustmarathon Zeeland. Ik heb genoten van het rondje en mooie foto’s kunnen maken.

Dinsdag
Ik deed vandaag twee spinninglessen (RPM) achter elkaar. Het waren twee videolessen. De muziek was onwijs fijn, maar ik miste wel de echte instructeur. 

Woensdag
Ook vandaag heb ik gespint. Ik was goed moe vandaag, maar door het sporten kreeg ik weer energie en kon ik daarna goed slapen. Ik deed een spinningles waarbij je gelijk hoog in je hartslag start. Daardoor zit je ook gelijk hoog in je calorieverbruik.

Donderdag
Ik heb een rondje van 12,5 kilometer in de omgeving hardgelopen. Door de sneeuw, de landerijen en langs de omliggende dorpen. Gewoon genieten van de omgeving en van de muziek in mijn oren. Hardlopen is voor mij een verslaving ;)

Vrijdag
Weekend! Vandaag heb ik niet gesport.

Zaterdag
Een rustdag. Morgen staat er namelijk een marathon op het programma.

Zondag
Deze dag heb ik een marathon gelopen. Lekker door de sneeuw in de bossen. Ik kon mooie natuur spotten en ben ook nog herten onderweg tegengekomen. Mijn water was haast aan bevriezen, dus het drinken onderweg was wel erg koud. Dat viel wel tegen vandaag, maar het hardlopen ging erg lekker. En op de duur werd het nog lekker warm met het zonnetje. Het was mijn vierde marathon van dit jaar.

De gouden tip van Erwin

Eet genoeg eiwitten en train op hartslag: opbouwen en afwisseling. Ik heb nu twee dagen rust gehad door omstandigheden, maar ik zou elke dag wel willen sporten en de week met een marathon willen eindigen. 

Ook meedoen met a.s.r. Vitality?

Wil je net als Erwin beloond worden voor elke stap die je zet? Dat kan met a.s.r. Vitality! Het werkt simpel: jij beweegt, wij belonen. 

Door stappen te zetten of je hartslag te verhogen, verdien je Vitality Punten. Die punten kun je inwisselen voor de leukste wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Scoor bijvoorbeeld wekelijks een cadeaukaart van Bol.com, Zalando of Intersport en verdien maandelijks cashback op je Apple Watch of Fitbit. Wat dacht je van cashback op je aanvullende zorgverzekering bij a.s.r. of Ditzo?

Meer weten?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality