Ga naar de hoofdinhoud
Home Het beweegdagboek van Jacques: zwemmen, wandelen en thuiswerken
Beweegdagboek jaqcues

Het beweegdagboek van Jacques: zwemmen, wandelen en thuiswerken

19 november 2020
Jacques (54) begon 10 maanden geleden met a.s.r. Vitality om de uitdaging tegen overgewicht aan te gaan. Dat is hem gelukt! Hij is nu fitter dan ooit en heeft een gezonde levensstijl. “De a.s.r. Vitality-app houdt een spiegel voor en dat motiveert mij.” Benieuwd hoe zijn week eruit ziet? En hoeveel hij beweegt om in shape te blijven? Check hier zijn beweegdagboek!
Dag Activiteit Duur/stappen Aantal Vitality punten
Maandag Sportschool 68 minuten 200
Dinsdag Rustdag - -
Woensdag Hometrainer 62 minuten 200
Donderdag Zwemmen 99 munten 250
Vrijdag Wandelen 10.921 stappen 100
Zaterdag Activiteiten in en rondom het huis 12.327 stappen 100
Zondag Rustdag - -

Maandag

Op maandag begint de puntentelling opnieuw: van 800 naar 0. Dat is altijd weer een heerlijke motivatie! Vandaag had ik echt een administratieve dag, waarin er weinig stappen werden gezet. Zittend achter mijn bureau en starend naar een beeldscherm, dat is niet bepaald bevorderlijk voor mijn dagelijkse beweging. Om 18:00 uur had ik dan ook nog maar 2.500 stappen gezet. 

Eén uur naar de sportschool later op de dag kan dus geen kwaad. Ik sport ook voor mijn maanddoel, zodat ik mijn Apple Watch kan terugverdienen. Ik verheug me daarom op de punten die ik straks verdien met fitness!

De motivatie op maandag is echt een 😀! Ik vind de sportschool een heerlijke omgeving. Met mijn oortjes in luister ik tijdens het sporten graag naar mijn eigen samengestelde playlist vol jaren 80-muziek. Het is alleen een uitdaging om in de tijdsblokken van de sportschool 60 minuten op 70% van mijn maximale hartslag te trainen (voor de maximale punten). Toch is het gelukt! Een goed begin van de week, dus.

Dinsdag

Wat een dag. Ik moest voor mijn werk vandaag veel in de auto zitten, daardoor waren mijn stappen aan het eind van de dag niet om naar huis te schrijven. Maar niet getreurd, want na het eten moest ik nog even naar de bloedbank met mijn dochter. Dan zou ik nog de tijd hebben om minimaal 7.500 stappen te halen.

Alles liep helaas anders, waardoor ik twee uur in de auto moest wachten. Eenmaal thuis aangekomen had ik echt geen puf meer... Ach, morgen is er weer een dag.

Woensdag

Ook vandaag had ik weer een drukke dag, waardoor ik niet veel stappen heb gezet. Toch viel het muntje met de juiste kant naar boven en had ik ‘s avonds nog alle tijd om op mijn hometrainer te stappen. De hometrainer was ideaal toen de sportschool en het zwembad dicht waren tijdens de lockdown!

Ik vind een hometrainer niet het meest gezellige apparaat, zoals je op de foto ziet. Maar ik zorg er altijd wel voor dat ik er plezier in heb door tegelijkertijd iets te kijken op mijn laptop of tv. Ik vind het heerlijk om naar oude videoclips te kijken, dan vliegt de tijd zo voorbij. Ik ga altijd voor het maximaal aantal punten, en dat betekent minimaal een uur op de hometrainer. Gelukt!

Donderdag

Vandaag ben ik jarig! Dat betekent natuurlijk niet dat er niet bewogen kan worden. Het lukt mij altijd wel om minstens één keer per week te gaan zwemmen, ook al gaat dat nu wat lastiger vanwege de tijdblokken. Het zwemmen heeft even stilgestaan, omdat er blokken van drie kwartier waren. Daar heb ik voor mijn punten natuurlijk niet genoeg aan! Gelukkig heb ik nu weer de mogelijkheid om twee blokken achter elkaar te reserveren, dan kan ik twee uur zwemmen.

Vandaag ben ik om 07:05 uur het water ingedoken en heb ik lang genoeg gezwommen om met 300 punten weer uit het water te komen. Zo heb ik mijn weekdoel al op donderdag behaald!

Vrijdag

De dag na een lange zwemsessie doe ik altijd even rustig aan. Toch is het ‘s avonds na het eten altijd lekker om een blokje om te gaan met mijn vrouw Bianca, die overigens ook fanatiek meedoet met a.s.r. Vitality. We hebben uiteindelijk één uur gewandeld en bijna 5 kilometer afgelegd.

Wandelen voelt niet als sporten, maar als ik dan aan het einde van de avond zie dat ik ruim 10.000 stappen heb gezet en er 100 punten zijn bijgeschreven, krijg ik toch een kleine glimlach op mijn gezicht! Daar doen we het voor, toch?

Een blokje om na het avondeten kost me eigenlijk geen moeite. Op de gezondheidsapp van mijn telefoon zie ik dat ik toch weer 239 calorieën heb verbrand. Ik slaap ook beter én het is gezellig om met elkaar te kletsen tijdens het wandelen.

Zaterdag

Vandaag begroette de zon ons vriendelijk in de ochtend, ondanks dat de weersverwachtingen niet al te best waren. We moesten vandaag onze nodige boodschappen doen en waren uitgenodigd voor een corona-proof etentje bij vrienden. Op zaterdag plan ik eigenlijk nooit een fanatieke work-out, maar vaak wel een wandeling om aan de stappen te komen.

Omdat het weer er zo goed uitzag, besloten we na het ontbijt een wandeling in onze achtertuin te maken. We wonen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug en hebben daardoor ongekende mogelijkheden om een frisse neus in het bos te halen. Inclusief een paar pauzes en herfstige fotomomenten hebben we in totaal 1,5 uur en 6,2 kilometer gewandeld.

Zondag

Gisteravond zijn we wat later naar bed gegaan dan normaal, vanwege het etentje… Het weer gaat vandaag waarschijnlijk achteruit, dus ik trek er snel op uit voordat de zon plaatsmaakt voor een wolkendek en veel regen. Een uur wandelen door het bos is altijd zo lekker. Ook kan dat najaarszonnetje toch nog behoorlijk warm neerdalen op je huid. Ik krijg daar altijd energie van!

Verder was het een ontspannen zondag en gaan we morgen weer beginnen met een nieuwe week. Op naar die 800 punten!

jacques
De gouden tip van Jacques

“Toen ik aan deze uitdaging begon, deed ik helemaal niet aan sport. Ik was eigenlijk behoorlijk zwaar. Ik wilde er wel wat aan doen, maar ik kon de motivatie niet opbrengen. Totdat ik in contact kwam met a.s.r. Vitality: blijkbaar werkt dit beloningssysteem voor mij erg goed. 

Nu ben ik precies 10 maanden geleden van start gegaan met het beweegprogramma en ben ondertussen al 26 kilo afgevallen. Ik heb weer een slank postuur, een goede conditie en ik kan weer kleren kopen die ik écht leuk vind. Ook vind ik het erg leuk om te zien dat ik mijn weekdoelen haal. Tot nu toe heb ik elk doel gehaald: alle weekdoelen, alle maanddoelen en na een halfjaar had ik mijn jaardoel binnen.

Het fijne aan a.s.r. Vitality? De app zeurt niet en laat je je eigen ding doen. Het houdt een spiegel voor en dat motiveert mij. Zodra je in die flow zit gaat het eigenlijk vanzelf!”

Daag jezelf nog verder uit met a.s.r. Vitality!

Beloond worden voor bewegen? Dat kan met a.s.r. Vitality! Met het beweegprogramma van a.s.r. verdien je Vitality punten door stappen te zetten en je hartslag te verhogen. Met deze punten spaar je voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Denk aan cadeaukaarten van Zalando of Intersport, maar ook cashback op een Apple Watch of Fitbit! Ook kun je punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel.

Ook meedoen?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 2000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedemiddag, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":true,"PEN_C_IDV2":true,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":true,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":true,"SCH_Pac_C_ASRNL":true,"SCH_Pdb_C_ASRNL":true,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":true,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":true,"ARD_C_DB":true,"ARD_C_KLANTADVIES":true}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }