Ga naar de hoofdinhoud
Home Het beweegdagboek van Viola: cardio, krachttraining en wandelen

Het beweegdagboek van Viola: cardio, krachttraining en wandelen

19 november 2020
Viola (35) vond fitnessen in de sportschool maar niets, dus bouwde ze haar eigen homegym in de schuur. Nu sport ze elke dag met de a.s.r. Vitality-app. “Maar deze week ga ik een weekje op vakantie, dus zal ik creatief met mijn trainingen moeten zijn”. Ben jij benieuwd hoe Viola dit aanpakt? Lees hier haar beweegdagboek!
Over Viola
viola
Dag Activiteit Duur Aantal Vitality punten
Maandag Cardio- en krachttraining & wandelen 88 minuten & 9.500 stappen 200
Dinsdag HIIT-circuittraining 94 minuten 250
Woensdag Wandelen & hardlopen 42 minuten 150
Donderdag Powerwalken 69 minuten 200
Vrijdag Wandelen & hardlopen 44 minuten 150
Zaterdag Cardio- en krachttraining & wandelen 108 minuten 250
Zondag Krachttraining & wandelen 88 minuten & 20.000 stappen 200

Maandag

Vandaag heb ik thuis in mijn homegym cardio- en krachttraining gedaan. De cardiotraining bestond uit bewegen op de hometrainer. De krachttraining in mijn gym bestaat op dit moment uit suspension trainers (voor degene die dat niet kennen, dit zijn elastieken waarmee je onder andere je schouders en armen kunt trainen), gewicht-, buikspier- en dumbell-oefeningen. 

Daarnaast heb ik vandaag een stuk gewandeld en in totaal 9.500 stappen gezet. Ik zat veel in de auto, dus mijn gemiddelde van tien kilometer heb ik helaas niet gehaald.

Ik was zeer gemotiveerd 😁! Ik ga deze week een weekje op vakantie met een goede vriendin. Ik wilde graag nog gebruik maken van mijn homegym, omdat ik de komende week creatief moet zijn met mijn training.

Dinsdag

Vandaag heb ik overdag veel gewandeld in de omgeving. Ruim 14 kilometer! Voor het eten hebben we een HIIT-circuittraining gedaan met spulletjes die ik had meegenomen uit mijn homegym. De circuittraining was full body: cardio (denk aan jumping jacks etc.), coretraining, squats met weerstandsbanden en krachttraining met de suspension trainers. 

Suspension trainers met een deurhaak zijn ideaal voor home work-outs. Je kunt makkelijk wisselen van elastieken om de zwaarte te verhogen en train je meerdere spiergroepen. Zo maak je óók van een thuis workout een volledige workout. Ik vind het echt super!

Ik geef deze work-out een vier, omdat ik altijd kritisch blijf en het altijd beter kan 😉. Ik ben immers op vakantie, maar we hebben creatief nagedacht over het sporten. Heerlijk! 

Woensdag

Vandaag was een soort van relaxdagje. Eigenlijk zonder uitgebreide workouts, maar wel een dagje aan de wandel en de omgeving hier ontdekt. 
Ik heb in totaal 12,5 kilometer gewandeld, waarvan ik 4,5 kilometer ‘s avonds voor het avondeten heb hardgelopen. Heerlijk in de bossen! 

Ik merk dat mijn conditie grote sprongen heeft gemaakt en dat het hardlopen eigenlijk heel soepel ging. Fijn als je progressie merkt. Vandaag had ik wel wat spierpijn van de weerstandsbanden, squats en wall-sits van gisteren. Voor vandaag was deze work-out dus helemaal prima.

Sporten geeft me een heel goed en fijn gevoel. Het geeft me energie en ik vind er tegenwoordig mijn rust in. Iets wat ik voorheen niet kon. Ik vond sporten wel leuk, maar het fitnessen in de gym vond ik maar niets. Het voelde leeg. Inmiddels is het een onderdeel van mijn leven geworden en sport ik elke dag. Op de ‘rustdagen’ wandel ik meestal.

Donderdag

Ik had vandaag nog veel spierpijn van de circuittraining van afgelopen dinsdag (het slaat immers vaak een dagje over he?). Vooral door de squats met de weerstandsbanden. Daarom ben ik vandaag tweemaal gaan powerwalken: in de middag en lekker na het eten. Vaak loop ik het er dan uit, erg fijn! 

Ondanks dat het wat winderig en af en toe miezerig was, was de temperatuur heerlijk. Helaas geen herfstzonnetje, maar soms is dat ook helemaal prima. De herfstachtige omgeving maakt al veel goed, prachtig! Ik heb overigens in totaal zo’n dertien kilometers gemaakt. Morgen weer een zwaardere training

Viola

Vrijdag

Het was vandaag een droge en heerlijke dag om te gaan wandelen. Eigenlijk was de bedoeling weer een circuittraining neer te leggen, maar soms moet je gewoon doen waar je zin in hebt. Dus hebben we een stevige wandeling gemaakt van anderhalf uur en thuis nog krachttraining gedaan. 

De wandeling was geen volledige powerwalk, daardoor pakte ik minder trainingsminuten. Ook kostte het me meer moeite om mijn hartslag omhoog te krijgen, omdat ik merk dat mijn conditie beter wordt. Mijn Apple Watch registreert alleen de gemeten trainingsminuten als mijn hartslag boven een bepaalde grens komt. Het maakt wel dat ik soms voor mezelf uitdagingen moet zoeken, maar dat vind ik zelf erg leuk. Vandaag heb ik in totaal dertien kilometer gewandeld.

Ik vind het gewoonweg heerlijk om in beweging te zijn! Ik wissel het af, zodat het bewegen niet saai wordt. Vandaar dat ik de ene keer een powerwalk of een stevige wandeling maak, de andere keer ga zwemmen, een krachttraining ga doen of in mijn gym aan de gang ga. Dit zorgt er écht voor dat je steeds weer gemotiveerd wordt. Je eet immers ook niet elke dag hetzelfde, toch?

Zaterdag

Vandaag was een bijzondere dag. Aangezien we in een vakantiehuisje zitten, zijn we heel creatief geweest met sport en beweging. Het leek ons superleuk om een keer naar een gym in de buurt te gaan. Helaas kregen we van de eerste gym geen reactie. Bij de tweede gym die we mailden waren we welkom en hebben we deze ochtend gereserveerd. 

Bijna 2 uur lang zijn weer bezig geweest: cardio, rondje kracht, dumbells en apparaten. Helemaal heerlijk! Uiteindelijk heb ik nog een poos staan boksen. Dit had ik al in jaren niet gedaan, zo leuk! 

Verder heb ik nog zo’n 8,5 kilometer gewandeld en in het huisje nog wat krachttraining gedaan. Mijn suspension trainers hangen zo dat ik er vaak langs loop. Dan ben je snel geneigd om wat herhalingen te doen. 

Zondag 

Vanochtend toen ik opstond, begon ik met krachttraining. Eventjes wat verschillende oefeningen met mijn halterschijf, gewichtjes en suspension trainers. Vandaag heb ik ook veel meters gemaakt met een powerwalk door het bos. Vandaag gaan we weer naar huis. 

De zon scheen lekker en daarom wilde we nog één keer door het heerlijke serene bos wandelen. Wat heeft Nederland toch ook een prachtige natuur! In totaal heb ik vandaag bijna 20.000 stappen gezet, wat gelijk staat aan 15,6 kilometer.

De gouden tip van Viola

“Mijn persoonlijke quote: “Don’t you ever underestimate the power you have within.” Bedenk dat je sporten alleen voor jezelf doet. Bedenk wat je uit sporten haalt: een fysieke verandering, een verandering in je algehele gezondheid, misschien wel rust in je hoofd of om sterker te worden? Sporten doe je voor jezelf en zo moet het ook zijn.

Mijn gouden tip is om goed na te denken over welke sport je leuk vindt. Ga dat doen en vergeet niet dat je de kracht uit jezelf put. Onderschat je eigen kracht niet, die zit er, echt waar! Het was voor mij bijvoorbeeld heel duidelijk, dat ik niet blij werd van de gym en fitness. Teveel gedoe. Inmiddels heb ik mijn eigen homegym in de schuur en ben ik druk bezig om allemaal sportmaterialen te verzamelen. Daarnaast doe ik nog 101 dingen die ik écht heel leuk vind. Dit motiveert mij 1000%. You got this!!”

Daag jezelf nog verder uit met a.s.r. Vitality!

Beloond worden voor bewegen? Dat kan met a.s.r. Vitality! Met het beweegprogramma van a.s.r. verdien je Vitality punten door stappen te zetten en je hartslag te verhogen. Met deze punten spaar je voor wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse beloningen. Denk aan cadeaukaarten van Zalando of Intersport, maar ook cashback op een Apple Watch of Fitbit! Ook kun je punten inwisselen voor een donatie aan een goed doel.

Ook meedoen?

Vitality

Meer verhalen over a.s.r. Vitality

{ "dialog": { "homeItemId" : "42fdf1c1-a8f6-43d1-9dec-ce9c9b829900", "urlChat" : "/api/dialog/Chat/", "urlCM": "/api/dialog/Conversation/", "urlCMReporting": "", "tokenApiEndPoint": "/api/token/get", "feedbackDelay": 10000, "feedbackDelayExtended": 60000, "greeting": [ "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eGoedenacht, welkom bij a.s.r.\u003c/span\u003e", "\u003cspan style=\"background-color: #ffffff; color: #2a292e;\"\u003eStel ons hieronder je vraag. We helpen je graag verder\u003c/span\u003e" ], "regEx": "^[A-Za-z0-9'`‘’\\xC0-\\xD6\\xD8-\\xF6\\xF8-\\xFF!@#$^&()_+/|€,\\.\\-\\s]{0,200}$", "readMore": "Lees meer", "initInputPlaceholder": "Typ je vraag in een paar woorden", "inputPlaceholder": "Typ een reactie of andere vraag", "buttonText": "versturen", "agentDisconnected": "Onze medewerker heeft de chat afgesloten.", "startChat": "Je chat nu met een a.s.r. medewerker", "subjectPrefix": "conversatiestarter", "chatGroupIsOpen": {"KS_HD_C_MIJNASR":false,"PEN_C_IDV2":false,"SCH_Pcl_C_AVP_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_REIS_ASRNL":false,"SCH_Pac_C_ASRNL":false,"SCH_Pdb_C_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_VERKEER_ASRNL":false,"SCH_Pcl_C_BRAND_ASRNL":false,"ARD_C_DB":false,"ARD_C_KLANTADVIES":false}, "occupiedMessage": "Oeps, al onze medewerkers zijn in gesprek. Een moment geduld alsjeblieft", "promptTitle": "Chat sluiten?", "promptText": "Weet je zeker dat je de chat wilt afsluiten?", "Yes": "Ja", "No": "Nee", "chatAvailable": "Chat met ons", "chatOccupied": "De chat is tijdelijk bezet", "chatOff": "De chat is nu gesloten", "subjects": [ { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/verzekering-afsluiten.svg", "title": "Product afsluiten", "chatMessage": "Product afsluiten", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/schade-melden.svg", "title": "Schade melden", "chatMessage": "Schade melden", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/gegevens-wijzigen.svg", "title": "Gegevens wijzigen", "chatMessage": "Gegevens wijzigen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/fondsen-en-koersen-informatie.svg", "title": "Fondsen en koersen", "chatMessage": "Fondsen en koersen", "variantA": true, "variantB": true } , { "iconSrc" : "/-/media/images/asr/asrnl/homepage/toptaak-iconen/contact.svg", "title": "Contact opnemen", "chatMessage": "Contact opnemen", "variantA": true, "variantB": true } ] } } { "dialogErrorModals": { "firstModal": { "message": "Er is helaas een storing. Onze chatbot loopt vast. Klik op vernieuwen om het nog een keer te proberen. Je gesprek blijft bewaard.", "primaryBtn": { "text": "Vernieuwen" } }, "secondModal": { "message": "Helaas, de storing is er niet mee verholpen. Probeer het later op de dag nog een keer of vul het contactformulier in.", "primaryBtn": { "text": "Naar contactformulier", "href": "/contact" }, "secondaryBtn": { "text": "Melding sluiten" } } } }