Home Blogs van a.s.r. Gierige Gasten leren omgaan met geld

Gierige Gasten leren omgaan met geld

06 november 2018

Financieel zelfredzaam. Een hele mond vol en wat betekent dat? Dat je je geldzaken op orde hebt en hier slimme keuzes over kunt maken. En dat als je even niet meer weet hoe het precies zit, je op tijd hulp weet te vragen. Maar slim omgaan met geld klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Gierige Gasten

De Gierige Gasten, bekend van hun YouTube-kanaal, vinden dat ze heel slim omgaan met geld. Elke week plaatsen ze een video waarin ze laten zien hoe ze voor weinig of geen geld dingen kunnen regelen. Daarom wilden wij ze wel eens uitdagen! Dit hebben we gedaan door ze te vragen een dag rond te komen met het zakgeld van de 11-jarige Roos. Herken je Roos? Zij rapt met Sticks in onze commercial over omgaan met geld. Zij krijgt € 2,30 per week, dat is volgens het Nibud de norm voor 11-jarigen. Lukt het de Gierige Gasten om een dag met dit bedrag rond te komen?

Slim omgaan met geld

Video gezien? Ook de Gierige Gasten blijken soms toch moeite te hebben goed om te gaan met geld.  Daardoor hebben ze bijvoorbeeld geen geld meer om naar huis te gaan. Natuurlijk is het uiteindelijk goed afgelopen. Maar weet je dat 1 op de 5 Nederlanders schulden heeft? Dat is dus een grote groep in Nederland. Als je (problematische) schulden hebt kan het heel moeilijk zijn om dat in je eentje op te lossen.

Helpen door te doen

Bij a.s.r. willen we helpen door te doen. Daarom hebben we allerlei initiatieven om mensen te helpen bij geldzaken, bijvoorbeeld door les te geven op scholen, door financiële inloopspreekuren te organiseren en via Financieel Vrijwilliger Thuis. Medewerkers van a.s.r. helpen daarbij huishoudens met hun financiën en administratie. En er gebeurt meer:

a.s.r. foundation

Infographic met activiteiten a.s.r. foundation 2018

Meer weten?

Wil je meer weten over deze initiatieven? Dan kun je onze blogs lezen, waar o.a. collega’s vertellen over hun ervaringen. Of bekijk het jaaroverzicht van a.s.r. foundation.

Nelleke Ungersma

Meer verhalen over Geld