Home Blogs van a.s.r. Veilig op pad met je camper

Veilig op pad met je camper

02 juli 2019

Ga je deze zomer lekker op pad met de camper? Wij vroegen NKC om goede tips voor een fijne en veilige vakantie.

1. Weet je hoe je met een camper moet rijden?

Heb je al wel eens eerder met een camper gereden? Zo niet, kan het best spannend zijn met zo’n groot voertuig op pad te gaan. Hoe maak je nou precies bochten, en wanneer en waarvoor zet je je bijrijder in? Handige tips hoe je met een camper rijdt vind je in de video hieronder.

2. Weet jij wat je camper met lading weegt?

Als je met een te zware camper op pad gaat, kun je een boete krijgen. En belangrijker nog: het is onveilig! Overschrijd dus nooit de toegestane maximum massa. Hoe dat precies werkt vind je op deze pagina van NKC.

3. Waar ga je precies overnachten?

Het is natuurlijk heel erg leuk om op de bonnefooi op pad te gaan. Daar blijven waar het mooi weer is en de omgeving genoeg te bieden heeft. Met de app Campercontact vind je eenvoudig camperplekken in de omgeving waar jij wil (ver)blijven. In de app staan ongeveer 30.000 camperlocaties wereldwijd, allemaal verzameld door andere camperaars. Gebruikers kunnen locaties beoordelen, en wijzigingen en foto’s insturen. De app is altijd actueel, heel handig dus.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Check de website van de NKC, of lees hier meer over Kampeerautoverzekering. Of neem contact op met je adviseur.

Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Camper