Home Blogs van a.s.r. Bouwen aan je vermogen én een betere wereld

Bouwen aan je vermogen én een betere wereld

02 juni 2022

Beleggingen raken ons allemaal. Ook als je zelf niet belegt. Want als er wereldwijd minder wordt belegd in de vervuilende industrie, en meer in schone energie en biodiversiteit, is dat beter voor de wereld. Wil jij ook je steentje bijdragen? Start dan met duurzaam beleggen.

Direct aan de slag met beleggen
Geld opzij zetten dat je niet gelijk nodig hebt en direct aan de slag met jouw financiële doel?
Ontdek beleggen bij a.s.r.
Duurzaam leven

Mensen die zich zorgen maken over het klimaat leggen vaak de nadruk op wat er niet goed gaat. Denk aan de klimaatstakingen van scholieren. Maar er gaan ook veel dingen wel goed. Zo is er de afgelopen jaren een wereldwijde verschuiving gaande van een vervuilende naar een duurzamere economie. Een verschuiving die ondersteund wordt door een brede beweging van mensen die duurzamer willen leven en hun gedrag daarop aanpassen. Ze gebruiken meer duurzame energie, eten meer plantaardig en beleggen duurzaam. En ook fabrikanten stappen steeds meer over op duurzaam produceren. 

Druk om te vergroenen

Dat we meer verduurzamen neemt niet weg dat de stakende scholieren wel enigszins gelijk hadden. Altijd werd het belang van de economie boven de schadelijke gevolgen van olie, kolen en gas geplaatst, maar gelukkig nemen steeds meer politici het klimaat nu serieus. De bedrijven die zich nu bezighouden met vervuilende of onverantwoorde praktijken zijn over een paar jaar misschien niet meer gewenst waardoor ze de druk voelen om ook te vergroenen. Waardoor een duurzamere economie verder vorm kan krijgen.

Een betere wereld

Steeds meer beleggers vinden het naast het financieel rendement belangrijk dat hun geld ook op een positieve manier bijdraagt aan een betere wereld. Dat het geld duurzaam wordt belegd en rekening wordt gehouden met de eisen van het klimaat en de maatschappij bij het doen van beleggingen. Door steeds meer mensen wordt beleggen gezien als een serieuze optie om vermogen op te bouwen om het pensioen aan te vullen of om eerder te kunnen stoppen of minder te werken. Door op een duurzame manier te beleggen bouw je aan je vermogen én een betere wereld.

Lees ook: 8 tips voor jongeren die willen beleggen

Verantwoord omgaan met je geld

Maar beleggen kan best ingewikkeld zijn. In welke bedrijven kun je nou het beste beleggen? Hoe weet je of je niet per ongeluk in bedrijven belegt die slecht zijn voor de wereld? Bij a.s.r. vinden we het belangrijk dat je er op kunt vertrouwen dat we verantwoord omgaan met je geld. Dat het niet wordt belegd in wapens, steenkool en tabak. En bijvoorbeeld wel in bedrijven die actief willen bijdragen aan een beter klimaat. Zo gaat financieel rendement hand in hand met maatschappelijk rendement. 

Start nu met beleggen en ontvang tijdelijk € 70 beleggingstegoed.*  

Start met duurzaam beleggen bij a.s.r. 

Met Doelgericht beleggen kun je toewerken naar jouw doelen op de lange termijn. Op een eenvoudige én duurzame manier. Je geld wordt namelijk niet belegd in zaken zoals wapens, steenkool en tabak. En bijvoorbeeld wel in bedrijven die actief willen bijdragen aan een beter klimaat. Start nu met duurzaam beleggen en ontvang € 70 beleggingstegoed. 

Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Je kunt (een deel van) jouw inleg verliezen. In de getoonde voorbeelden wordt slechts deels belegd. ASR Vooruit B.V. is onderdeel van a.s.r. *Voor deze actie gelden voorwaarden.

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven