Home Blogs van a.s.r. Regenafvoer bij uitbouw van je woning

Regenafvoer bij uitbouw van je woning

01 juli 2021
Ga jij binnenkort je huis uitbouwen? Dan heb je straks waarschijnlijk een stukje plat dak. Denk er dan goed aan hoe je het regenwater weg wil laten lopen. Want het laatste waar je op zit te wachten als je straks alles perfect op orde hebt, is een lekkage.
Weg met dat water

Als je een plat dak hebt, kan het zijn dat water zich daar ophoopt. Dat gebeurt omdat het dak van een uitbouw vaak een opstaande rand heeft. Wat belangrijk is, is dat je een manier inbouwt waarop het water kan weglopen. Dat kan heel simpel zijn:

  • Laat de dakdekker ervoor zorgen dat het dak iets schuin afloopt in de richting van de goot. Natuurlijk niet in de richting van je huis, maar van de woning af.
  • Zorg ervoor dat het regenwater makkelijk kan worden afgevoerd. Maak niet 1 maar 2 afvoeren zodat het water snel weg kan stromen bij een fikse bui.
  • Zorg voor een waterspuwer. Dan stroomt overtollig water via de spuwer de tuin in.
  • In de regenpijp kun je ook een overstort-deel plaatsen. Als er veel regen is en de riolering dit niet aan kan, stroomt het gewoon je tuin in. Wel handig als je tuin dan niet geheel bestraat is: regenwater kan veel sneller weglopen in gras of in aarde dan tussen de tegels.
Wil je zeker weten dat je goed verzekerd bent tegen schade door regenwater? Neem dan contact op met je adviseur.
Fleur Gorissen-de Paauw

Meer verhalen over Verzekeren