Home Blogs van a.s.r. Schade laten herstellen is beter voor het milieu, maar wat heb jij eraan?

Schade laten herstellen is beter voor het milieu, maar wat heb jij eraan?

05 februari 2021

Een hete pan op het aanrecht of een lekkend aquarium, schade zit in een klein hoekje. Je wilt natuurlijk dat het weer net zo mooi wordt als daarvoor dus laat je de boel vervangen. De halve verbouwing neem je op de koop toe. Maar wist je dat laten herstellen veel minder gedoe is? En dat het ook nog sneller en net zo mooi is? Bovendien is het een stuk beter voor de wereld. 

Meer informatie

Lees alles over het verschil in klimaatimpact van herstellen versus vervangen.

Duurzaam schade herstellen Duurzaam Wonen
Wachten hoeft niet meer

Nog te vaak kiezen we bij beschadigingen in huis klakkeloos voor vervangen, terwijl herstellen in veel gevallen een veel betere oplossing is. Bij herstellen is het niet nodig om je keuken of woonkamer te ontruimen en heb je geen last van lange levertijden van nieuwe spullen. Ook hoef je niet te wachten tot een aannemer bij jou in de buurt tijd heeft. 

Spotrepair

Vroeger werd bij valschade aan een aanrechtblad het hele blad vervangen. Dat is zonde als maar een klein deel beschadigd is. Tegenwoordig verstaan schadeherstellers de kunst om onzichtbaar te repareren. Bij kleine schades heet dat 'spotrepair'. De schade wordt opgevuld en vervolgens ingekleurd in het motief van het keukenblad. Dat is duurzaam, want je hoeft niet het hele blad te vervangen. En fijn omdat er weinig overlast is. Voor bijna elke schade is er wel een oplossing.

Regelwerk

Bij a.s.r. vinden we het belangrijk om schade duurzaam te herstellen. Je kunt er bij ons dus altijd voor kiezen om je schade te laten repareren. We nemen je al het regelwerk uit handen en zorgen dat er zo snel mogelijk iemand langskomt. Of je nou in Groningen, Middelburg, Eindhoven of Amsterdam woont. Dat scheelt een hoop wachten én een hoop gedoe. En bovendien hoef je de kosten van het herstel niet zelf voor te schieten en zien wij toe op de kwaliteit van het geleverde werk. 

Lees ook: Je schade snel én duurzaam hersteld

Schadeherstelnetwerk

We beschikken we over een groot netwerk van professionele schadeherstellers. Het unieke van dit netwerk is dat onze partners de schade ook op een duurzame manier herstellen en hierbij zeer innovatief te werk gaan. Onze partners zijn aangesloten bij de Stichting Duurzaam en hebben het keurmerk GroenGedaan! Dat betekent dat ze repareren, vervangen en/of onderhoud uitvoeren op een milieuvriendelijke manier. Wat je daarvan merkt? Eigenlijk niets. Want de reparatie duurt niet langer, is niet duurder en is van hoge kwaliteit.

CO2-uitstoot

Fijn dus dat herstellen snel, makkelijk en net zo mooi is als vervangen. Maar het blijkt ook nog eens goed voor de wereld. Het scheelt een heleboel bomen als je alleen het beschadigde deel van een houten vloer vervangt. De hele keten van bomen kappen, in planken zagen, vervoeren en verwerken tot parket hoef je niet in gang te zetten. Die CO2-uitstoot bespaar je dus. Bij herstellen van de houten vloer is dat 3x beter voor het klimaat dan vervangen van de hele vloer. En bij het herstellen van een stenen aanrechtblad zelfs 6x beter! Dat is vergelijkbaar met de productie van 1.022 plastic PET flesjes van een halve liter. Dat spaar je dus uit als je kiest voor herstellen in plaats van vervangen.

Lees ook: Wat hebben plastic flesjes met veelvoorkomende schades te maken?

Alle voordelen op een rij
1. Herstellen is sneller, want je wordt snel geholpen en hoeft niet te wachten op een nieuw aanrechtblad of een nieuwe vloer
2. Herstellen is minder gedoe, want alleen de schade wordt hersteld, je hoeft niet je keuken of woonkamer te ontruimen
3. Herstellen is net zo mooi, want door innovatieve technieken kan schade onzichtbaar worden hersteld
4. Bij herstellen menen wij je al het regelwerk uit handen 
5. Bij herstellen hoef je zelf geen geld voor te schieten
6. Bij herstellen zien wij toe op de kwaliteit
7. Herstellen bespaart CO2-uitstoot en is dus beter voor de wereld

 

Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Duurzaam Leven