Home Blogs van a.s.r. Wij helpen door te doen, ook tijdens een teamuitje

Wij helpen door te doen, ook tijdens een teamuitje

30 juli 2017

Het is altijd gezellig om tijdens een teamuitje met collega’s te paintballen, te zeilen of te eten. Maar als je in de tijd dat je samen plezier maakt ook nog anderen kunt helpen, is dat toch nog veel leuker? Daarom kun je regelmatig a.s.r. teams samen zien wilgen knotten, pannenkoeken bakken voor ouderen of palletbanken maken met en voor mensen. Want wij helpen door te doen. Deze maatschappelijke teamactiviteiten worden georganiseerd door a.s.r. Foundation.

Helpen door te doen

a.s.r. stimuleert medewerkers om zich naast hun werk in te zetten voor de maatschappij. Zo geven collega’s gastlessen op basisscholen en voor MBO-ers, maar dat kan ook via teamuitjes. Er zijn veel kwetsbare groepen in Nederland die, om wat voor reden dan ook, een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Organisaties die zich voor deze groepen inzetten, zijn vaak afhankelijk van vrijwilligers voor iets 'extra's'. Daarom stimuleert a.s.r. Foundation collega’s om zich vrijwillig in te zetten om op die manier te helpen door te doen.

Bij kinderboerderij De Schaapskooi is de ponystal opgeknapt

a.s.r. vrijwilligers schilderen een ponystal

Samen met Reinaerde

Een vaste samenwerkingspartner voor deze teamuitjes is Reinaerde, een zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Petra van Dongen van Reinaerde: “Bij veel bedrijven speelt niet meer de vraag ‘doe je het’ maar ‘wat doe je’. a.s.r. werkt al langere tijd met ons samen, waardoor cliënten een band kunnen opbouwen.” Regelmatig nemen a.s.r. teams cliënten van woningen en dagcentra van Reinaerde mee voor een dagje uit of helpen bij het onderhoud van de dagcentra. Eind juni werd er nog hard gewerkt in de appelboomgaard van buurtschap het Burgje en werd bij kinderboerderij De Schaapskooi de ponystal opgeknapt.

Wisselwerking

Petra: “Cliënten genieten van het persoonlijk contact en zijn trots als ze hun huis of hun werk kunnen laten zien. Maar we willen onze cliënten vooral ook laten samenwerken met hun omgeving om ze zoveel mogelijk hun talenten te laten benutten. We merken dat dit een goede manier is om het bedrijfsleven kennis te laten maken met mensen met een beperking en zo te laten zien wat ze kunnen. Zo heeft een van de cliënten van Reinaerde jaren bij a.s.r. Foundation gewerkt.”

a.s.r.

Meer verhalen over a.s.r.