Expeditie Robinsonfinalist Kaj op pad voor a.s.r.

29 september 2018

Kaj Gorgels, bekend van zijn eigen YouTube-kanaal en als finalist van Expeditie Robinson 2017, ging bij 3 organisaties langs waarin a.s.r. via Social Impact Ventures investeert. We kunnen natuurlijk wel vertellen dat we investeren in kinderonderwijs, groene energie en een betere wereld, maar misschien moeten we het gewoon laten zien.

Digitale vaardigheden

Van Max en Mats krijgt Kaj programmeerles. Zij werken met Bomberbot, een programma waarmee kinderen leren programmeren. Een belangrijke digitale vaardigheid voor de toekomst. Kaj doet zijn best het te snappen, maar laat zijn robot in kringetjes lopen. Het uploaden van een YouTube-filmpje gaat hem gelukkig beter af. Bekijk de video.

Smeuïge verhalen

Ook gaat de bekende youtuber langs bij Taxi Electric, een taxibedrijf dat uitsluitend rijdt met elektrische taxi’s. En de chauffeurs zijn allemaal 50+. Goed voor het milieu en goed voor de werkgelegenheid. Een bedrijf met impact. Kaj stapt in de taxi van Gerard en krijgt smeuïge verhalen te horen. Bekijk de video.

Let’s team up for change

Kaj’s laatste bezoek brengt hij aan GoodUp, vooral bekend van 1%Club, het crowdfunding platform voor ‘do good’ projecten. GoodUp bouwt platforms voor bedrijven om hun medewerkers in staat te stellen iets goeds te doen voor de wereld. Amber van GoodUp vertelt over een autobedrijf in Nairobi dat gerund wordt door vrouwen. Je snapt wel hoe Kaj hierop reageert. Bekijk de video.

Dit blog is een update van een blog dat voor het eerst werd gepubliceerd op 22 december 2017.

a.s.r.
Christel van Capelleveen
Kaj op pad voor a.s.r.

Meer verhalen over a.s.r.