Home Blogs van a.s.r. Steeds meer organisaties achter aangifte tegen tabaksindustrie

Steeds meer organisaties achter aangifte tegen tabaksindustrie

15 februari 2018

De aangifte van advocaat Bénédicte Ficq tegen de tabaksindustrie werkt aanstekelijk. Langzaamaan schaart het hele artsengilde zich achter haar.

Aangifte

Strafrechtadvocate Ficq deed in 2016 namens een aantal maatschappelijke organisaties en patiënten aangifte tegen de tabaksindustrie. Onlangs sloten kinderartsen, verslavingszorginstellingen, medische centra, verloskundigen, gynaecologen, tandartsen, sociaal geneeskundigen en meest recent ook de huisartsen zich bij de aangifte aan.

Besluit

De druk op het Openbaar Ministerie (OM) wordt op deze manier flink opgevoerd. Binnenkort valt het besluit of er een strafzaak komt tegen de tabaksindustrie. De datum van 22 februari wordt genoemd waarop het OM aan advocaat Ficq zal bekendmaken of de zaak in behandeling wordt genomen.

Geen investeringen in tabaksindustrie

Longarts Wanda de Kanter strijdt al jaren tegen de tabaksindustrie en de sjoemelsigaret. De aangifte tegen de tabaksindustrie in 2016 werd ook gedaan namens Stichting Rookpreventie Jeugd, waar Wanda voorzitter van is. Vorig jaar vertelden Wanda en Sticks nog waarom het zo belangrijk is dat een verzekeringsmaatschappij niet investeert in de tabaksindustrie.

Het andere bewijs
Christel van Capelleveen

Meer verhalen over Het andere bewijs